fredag 4. november 2011

Fantastiske pop-up bøker !

Her hos oss kommer det stadig nyheter; og i dag kan vi lykkelig presentere 4 forskjellige pop-up-bøker fra det norske forlaget Filiokus.


Filiokus introduserte pop-up-bøker i Norge i 2005, og i dag har de fleste bokhandler en egen hylle for bøker i denne sjangeren.

Filiokus pop-up-bøker er laget av de ubestridt beste pop-up-kunstnerne i verden, Robert Sabuda og Matthew Reinhardt. I USA har bøkene toppet New York Times prestisjefylte bestselgerliste.  Bøkene er håndlaget og blir bare bedre og bedre i bruk siden sidene da "glir" bedre.

Vi har fått inn 4 forskjellige bøker :Alice i Eventyrland: En fantastisk pop-up-versjon av en av tidenes mest leste barnebøker. Vi blir med Alice på hennes besøk i landet uten fornuft, med de merkeligste rom og landskaper. Her skjer utrolige ting med Alice og hun møter forunderlige skapninger som blant annet en snakkende kanin, en blå kålorm og en levende kortstokk ...
 
Jordens kjemper: I boken presenteres fengslende fakta om de utrolige kjempedyrene som levde på jorden i tiden før oss mennesker. Boka inneholder 35 tredimensjonale utbrettfigurer av dinosaurer, fryktelige sabelkatter, ullhårete mammuter og en rekke andre fantastiske skapninger.Trollmannen fra Oz er en historisk klassiker med fantastiske pop-up- opplevelser for hele familien. Her kan du oppleve ting som virvelvinder og flygende ballonger som letter fra boksidene, og det majestetiske slottet til trollmannen Oz. Ikke minst kan leseren være med på eventyret Dorothy opplever i landet Oz, etter at hun har blitt tatt av en virvelvind og havnet i Oz. Mens hun leter etter noen som kan hjelpe henne med å komme hjem, blir hun kjent med et fugleskremsel, en tømmerhogger av blikk, en redd løve, gode hekser, heslige hekser, og selveste trollmannen Oz. Boka har blant annet vært på "New York Times Best selling list".Askepott er et av de mange folkeeventyrene de tyske brødrene Jacob og Wilhelm Grimm ga ut på 1800-tallet, og i denne pop-up-boken fortelles historien på en måte du aldri før har opplevd. For hver side du åpner i boka, reiser eventyrets kjente og kjære skikkelser seg opp fra sidene. Her får du blant annet se hvite mus som forvandles til hester, Askepotts nydelige ballkjole, de dansende gjestene i ballsalen, og ikke minst kongerikets fantastiske slott.Hver bok koster 298,-. Dette er bøker vi tror vil fenge barn fra 2 år og oppover. Våre 2 var helt oppslukt da de fikk en bok hver. Også flotte julepresanger!

Du finner dem HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar